Много богата и интересна програма предлага за поредна година . В

...
Много богата и интересна програма предлага за поредна година . В
Коментари Харесай

Регионален исторически музей се включва в Нощта на учените

Много богата и забавна стратегия предлага за поредна година . В самодейността вземат участие просветителни институции от 25 обитаеми места в страната.

А в случай че нямате опция да присъствате онлайн, може да се включите онлайн в , в , както и в профилите в обществените мрежи на всички сътрудници в самодейността.
 Reuters: Уморените българи се опасяват от нови политически земетресения 29 септ 2022 | Българите ще гласуват на четвърти избори за по-малко от две години и са изправени пред ограничения и растяща...
Поредното издание на плана ще се организира на 30 септември. Кодовото име на новаторския план, в който едновременно вземат участие над 300 града в Европа и по света, е SEARCH - Science+Environment+Art=Resilience. Тази година у нас в самодейността Европейска нощ на учените вземат участие 15 съществени и 16 асоциирани сътрудници от цялата страна. Програмата обгръща вълнуващи действия в учебни заведения, състезания, срещи с учени в проучвателен институти и университети, както и събития на обществени градски места.

Фокус на събитията тази година е тематиката за стъклото, най-универсалният материал в човешката история със основна роля в обществото за софтуерен, теоретичен и стопански прогрес, както и изменението на климата и обвързваните незабавни и значими избори, който човечеството би трябвало да направи. Акцентите са в подтекста на Международната година на стъклото 2022, оповестена от Организация на обединените нации и световните и европейските стратегии и цели.

Европейска нощ на учените 2022 се организира и под патронажа на проекта  (K-TRIO), който се стреми главно да приближи учените и тяхната работа до необятната общност и по този метод да се усили осведомеността на хората за научните действия и достижения, както и резултатът им върху ежедневния живот. 

Изключително забавни са събитията, които приготвят за самодейността от. В рамките на тяхната стратегия може дружно с детето си да присъствате на Историческа вечер навън, която е планувана за 30 септември . От 18.30 до 19.45 ще се проведат две лекции на Българско Египтологическо общество. Школата по историческа фехтовка също ще са там с забавна лекция, която  стартира в 19.45. А с начален час 21.15 е лекцията по българска история. Различни институции и сътрудници на музея и плана също ще участват със свои щандове - за детайлности вижте.

Програмата на 1 октомври е отдадена на детските действия и е под надслов  " Кабинет по любознание ". От 11.00 за малчуганите на възраст 7 - 14 год. ще има отворен урок по Египтология. А по-големите сред 13 и 18 години могат да се включат в теренна процедура „ Старите здания описват ”.

Включете се в Европейска нощ на учените SEARCH 2022, с цел да не пропуснете забавни, занимателни, радостни и обучителни демонстрации, опити, игри, лекции и други занимания онлайн и онлайн. Лесно можете да намерите програмата с #SEARCH в цифровото пространство. А уеб страницата на Регионален Исторически Музей потърсете

 

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР